Maak de Zwijndrechtse geschiedenis zichtbaar

Heb je ooit de wens gehad om een positieve impact te maken in Zwijndrecht? Dit is je kans! De Historische Vereniging Zwijndrecht is op zoek naar gedreven vrijwilligers die een stukje van hun tijd en talent willen inzetten om een verschil te maken.

De vacature

Soort inhoud: Communicatie, Gastvrouw/-heer
Soort werk: Organiseren, Bestuur
Staat open voor anderstaligen: Niet gespecificeerd

De Historische Vereniging Zwijndrecht houdt zich bezig met de geschiedenis van Zwijndrecht. Vrijwilligers van de vereniging organiseren allerlei activiteiten en bijeenkomsten. De vereniging is op zoek naar een nieuwe vrijwilliger die ervoor zorgt dat iedereen binnen de vereniging op de juiste plek zit en de verschillende taken onder de vrijwilligers coördineert.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger ga jij het team aansturen van alle vrijwilligers in de vereniging. Met jouw skills kan je de brug slaan tussen de Stichting, de Vereniging en de mensen uit de verschillende werkgroepen. Het is dus belangrijk om goed inzicht te hebben wat er allemaal speelt en dat terug te koppelen aan de verschillende groepen.

Met jouw sturing zorg je ervoor dat iedereen zich gezien en gehoord voelt, dat de vrijwilligers op de juiste plek zitten en dat iedereen plezier heeft in wat diegene doet.

Praktisch

Omdat het coördineren van de vrijwilligers een belangrijke taak is, wordt het gewaardeerd als je je op regelmatige basis op de vloer begeeft tussen de mensen. Om goed zicht te houden op wat er allemaal speelt, is het belangrijk om bij iedere werkgroep een keer aanwezig te zijn. Dat hoeft niet iedere week en doe je in afstemming en overleg.

Daarnaast vergadert het bestuur 1x per maand. Het is fijn als je bij de vergaderingen aanwezig kunt zijn of terugkoppeling kunt geven aan het bestuur.

Wie zoeken wij?
  • teambuilder
  • luisterend oor
  • goede communicatie vaardigheden
Waar draag je aan bij?

• Leer nieuwe vaardigheden: Van organisatie en communicatie tot specifieke vakkennis, vrijwilligerswerk biedt talloze leermogelijkheden.
• Maak nieuwe vrienden: Werk samen met een team van gepassioneerde en gelijkgestemde mensen.
• Verhoog je geluk: Studies tonen aan dat vrijwilligerswerk je gelukkiger en gezonder maakt.

Wat bieden wij?

Wij zijn een jong en dynamisch bestuur en willen de vereniging nieuw leven in blazen. Onze wensenlijst stat bomvol leuke en nieuwe activiteiten zoals nieuwe en verfrissende tentoonstellingen, educatie op scholen en meer zichtbaarheid van de Zwijndrechtse geschiedenis in de omgeving.

We staan open voor nieuwe suggesties en denken graag mee.

Organisatie

Historische Vereniging Zwijndrecht

zwijndrecht

zwijndrecht

View larger map

Interesse?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Max. bestandsgrootte: 16 MB.
  • Max. bestandsgrootte: 16 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een vacature beschikbaar?

Erfgoedinstellingen kunnen deze gratis via ons formulier insturen. Het vinden van een vrijwilliger begint met een goede vacaturetekst!