Museumhuis Bonck in Hoorn zoekt kernvrijwilligers!

Stap in de wereld van 1624! Vind je het leuk om met mensen te werken en heb je passie voor historische huizen en geschiedenis? En ben je 1 dag per week beschikbaar? Meld je dan aan!

De vacature

Soort inhoud: Gastvrouw/-heer, Anders
Soort werk: Reguliere werkzaamheden, Anders
Staat open voor anderstaligen: Ja
Wat ga je doen?

Stap in de wereld van 1624! Bezoekers van Huis Bonck ervaren hoe het was om te wonen in de 17de eeuw. Ze mogen plaatsnemen op de 17e-eeuwse stoelen, de bedstede uitproberen en theedrinken in de binnenkamer of de tuin.

Voor ons prachtige museumhuis zoeken we enthousiaste vrijwilligers. Vrijwilligers zijn hét visitekaartje van Hendrick de Keyser Monumenten, maar ook van het huis. Vind je het leuk om met mensen te werken en heb je passie voor historische huizen en geschiedenis? Meld je dan aan; samen met je collega-vrijwilligers en de gasten breng je het huis tot leven!

Als kernvrijwilliger geef je elke bezoeker een warm welkom én ben je de heer of vrouw des huizes. Tijdens je dienst ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het Museumhuis, je weet hoe de kassa werkt en opent of sluit het huis. Je zorgt voor een goede sfeer, weet wat te doen bij problemen en je bent het aanspreekpunt voor je collega-vrijwilligers.

 

Praktisch

Als kernvrijwilliger ben je twee dagdelen per week beschikbaar. Het huis is geopend op donderdag, vrijdag en zondag van 10-16 uur. Per dag zijn er 2 diensten en per dienst is er naast de kernvrijwilliger een gastheer of -vrouw aanwezig. Je roostert jezelf in, waar nodig in goed overleg met je collega-kernvrijwilligers.

Wie zoeken wij?

Om te zorgen dat je weet hoe te handelen bij eventuele calamiteiten biedt de vereniging een cursus bedrijfshulpverlening (BHV) aan. Afgezien van BHV is er geen specifieke voorkennis of opleiding nodig.  Het is belangrijk dat je goed kunt omgaan met computers (kassa), dat je sociaal en communicatief vaardig bent en het leuk vindt om met mensen te werken. Interesse voor geschiedenis en/of architectuur is zeker een pré. Daarnaast ben je woonachtig in de gemeente Hoorn of in een van de omliggende gemeenten.

Waar draag je aan bij?

Als vrijwilliger van Hendrick de Keyser Monumenten draag je bij aan de kennis over de woongeschiedenis van Nederland en het belang van monumentenbehoud. De vereniging draagt zorg voor zo’n 450 monumenten in Nederland, waaronder een aantal beeldbepalende gebouwen in Hoorn, zoals de Hoofdtoren, de Oosterpoort, de Waag en de Boterhal.

Wat bieden wij?

Wat bieden je als kernvrijwilliger?

Een bijzondere werkplek op een prachtige locatie in Hoorn, bij een professionele erfgoedorganisatie. Je werkt in een gezellig team vrijwilligers, aangestuurd door coördinator Pauline Dorhout.

Als kernvrijwilliger ontvang je een vaste vergoeding van € 15,50 per gewerkt dagdeel (inclusief reiskosten). Onze kernvrijwilligers bieden we een cursus Bedrijfshulpverlener (BHV) aan, met een jaarlijkse opfriscursus.

Ook word je Lid+ van de Vereniging. Als Lid+ kun je deelnemen aan interessante lezingen en andere activiteiten. Bovendien mag je onbeperkt alle 13 museumhuizen van Hendrick de Keyser bezoeken. Ieder jaar organiseert de Vereniging een uitje voor al haar vrijwilligers.

Organisatie

Hendrick de Keyser Monumenten

Binnenluiendijk 3

Binnenluiendijk 3, Hoorn, Nederland

View larger map

Interesse?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Max. bestandsgrootte: 16 MB.
  • Max. bestandsgrootte: 16 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een vacature beschikbaar?

Erfgoedinstellingen kunnen deze gratis via ons formulier insturen. Het vinden van een vrijwilliger begint met een goede vacaturetekst!