Public Relations (Bestuur)

Zorg ervoor dat Museum Kennemerland zichtbaarder wordt voor een breder publiek door als PR-bestuurslid de communicatie en promotie van het museum te versterken, samen met een andere enthousiaste vrijwilliger.

De vacature

Soort inhoud: Communicatie, Fondsenwerving, Anders
Soort werk: Ervaring opdoen, Organiseren, Praktisch aan het werk, Bestuur, Reguliere werkzaamheden, Vanuit huis
Staat open voor anderstaligen: Nee
Wat ga je doen?

Als PR-bestuurslid ben je samen met een andere vrijwilliger verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de PR- en communicatiestrategieën van Museum Kennemerland. Je beheert de social media kanalen en websitecontent, schrijft en verspreidt persberichten, en onderhoudt contacten met media en externe partners. Jouw strategische en creatieve ideeën helpen het museum zijn zichtbaarheid te vergroten en meer bezoekers te trekken. Dit bestuurslidmaatschap biedt je een kans om op beleidsniveau mee te denken en te werken aan de groei en impact van het museum.

Praktisch
  • Dit is een bestuursfunctie binnen het museum, waarbij je nauw samenwerkt met een andere vrijwilliger die dezelfde rol vervult.
  • We vragen een inzet van minimaal 4 uur per week, maar de planning is flexibel en afhankelijk van de lopende campagnes en activiteiten.
  • Aanmelding voor deze vacature is doorlopend mogelijk.
Wie zoeken wij?

We zoeken iemand met affiniteit voor communicatie en PR die graag op bestuursniveau mee wil denken. Je hebt een creatieve en strategische denkwijze en beschikt over goede schrijf- en presentatievaardigheden. Ervaring in PR is een pre, maar een enthousiaste houding en de bereidheid om te leren zijn belangrijker. Je werkt samen met een collega-vrijwilliger in dezelfde rol, en bent minimaal 4 uur per week beschikbaar.

Waar draag je aan bij?

Als PR-bestuurslid draag je bij aan het vergroten van de zichtbaarheid en aantrekkingskracht van Museum Kennemerland. Je helpt het museum meer mensen te bereiken en het erfgoed van Kennemerland breed te delen. Jouw rol heeft direct invloed op het succes en de groei van het museum en zijn activiteiten.

Wat bieden wij?

Je krijgt de kans om op bestuursniveau te werken in een inspirerende omgeving vol historie en cultuur. Samen met je collega PR-vrijwilliger kun je je PR- en communicatieskills verder ontwikkelen. We bieden trainingen en workshops aan, en organiseren regelmatig sociale activiteiten voor vrijwilligers. Ook als je niet volledig aan de eisen voldoet, nodigen we je uit om te reageren; we kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Organisatie

Museum Kennemerland

Museum Kennemerland

Museum Kennemerland, Westerhoutplein, Beverwijk, Nederland

View larger map

Interesse?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Max. bestandsgrootte: 16 MB.
  • Max. bestandsgrootte: 16 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een vacature beschikbaar?

Erfgoedinstellingen kunnen deze gratis via ons formulier insturen. Het vinden van een vrijwilliger begint met een goede vacaturetekst!